ALLES KAPOT IMPRO-COMEDY-FESTIVAL

OPGELET !!! WEGENS TIME OUT RESERVATIESYSTEEM DIENT U TE RESERVEREN VIA RESERVATIES@OPDEWOLKEN.BE OF VIA SMS 0487 400 410

Het theatraal Alles Kapot Festival staat op 22, 23 en 24 juli paraat tijdens Gentse Feesten. Waarom? Om een traan van je ogen te stelen! Om je een glimlach te geven! Het brengt een schare improviserend-theatrale en vertellende talenten samen. Kijk zeker naar wat er van shows op stapel staat! En als je zelf dit alles eens wil uitproberen, is er ook een aanbod van workshops! Dat aanbod vindt u hieronder.

WAAR? Op De Wolken, Warandestraat 13, 9000 GENT (bij Station Dampoort)

Avondshows vrijdag 22 juli

18 UUR : SHOWTIME v/d JONGE VEULENS

Kom kijken naar de jonge veulens in het impro-vak & hun geïmproviseerde sprongen. Kom hen toejuichen bij deze hindernis, die ze met tonnen spelplezier nemen. Hun time to shine na een Summerintensive Improvisatietheater van Caque.

Reservatielink - KLIK HIER

19.30 UUR : SINGING SHORTCUT door COLLECTIEF CAQUE

Zonder script een levendige portie sketches! Verhalen geserveerd met een sausje aan liedjes op een bedje van live piano. Vól op de humor, muzikaal en volledig geïmproviseerd. O ja, jij kiest de onderwerpen die Collectief Caque speelt!

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/singingshortcut

21 UUR : TEN AARZEL door PIETER VERELST

Net als in zijn vorige voorstellingen Mijn broer & ik en Amai, viert ook in Ten Aarzel het absurdime hoogtij. Of zoals hij zelft zegt: De meeste dromen worden niet zo vaak werkelijkheid. Maar dan heb je hem nog niet zien schuimbekken. In dat schuim steek ik een glimmende bit en dan stijger ik op. Zonder stijgbeugels! En Bruno voelt meteen “Hey, dit is mijn baasje. Deze meester mag mij wel berijden.” Wat een droom…

In de pers: * ‘Briljant Absurdisme’ De Standaard * ‘Dit was meesterlijk’ Theaterparadijs * ‘Verelst trekt alle komische en muzikale registers open’ Het Nieuwsblad * ‘Niemand wist ons dit seizoen zo in de ban te krijgen als Pieter Verelst, de meest talentrijke Vlaamse cabaretier in lange tijd.’ De Standaard * ‘Elke seconde spannend’ Theaterparadijs.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/tenaarzel

22.30 UUR : GENTSE GESCHIEDENISJES door COLLECTIEF CAQUE

Wikipedia & het internet weet de historische feiten. In deze "Gentse Feesten Special" probeert Collectief Caque nieuw leven te blazen in ons Gentse verleden. Het internet weet misschien alle feiten, maar aangevuld met het collectief geheugen van het publiek (jij dus) speelt Caque wat er echt gebeurd is in het verleden.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/gentsegeschiedenisjes

Avondshows zaterdag 23 juli

19.30 UUR : BALLONNENVREES

Ballonnenvrees is een podium met poëzie, cabaret en ook van stand-up comedy tot theater. Wees klaar voor een Gentse Feesten-editie met een killer-line-up. Ballonnenvrees wordt wordt samengesteld en in banen geleid door Gert Vanlerberghe. Gert verzorgde al het poëtische luik van het eerste Antwerpse Fringe Festival en organiseerde het festival Hedonismuz. Zelf staat hij ook in binnen- en buitenland op de planken als dichter en slam poet (winnaar Podiumvlees, halve finale NK Poetry Slam, medereiziger Poëziebus, stand-upper bij Vitalski's Stand-Up Tragedy).

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/ballonenvrees

21 UUR : PLAYBACK THEATRE (Cut.Copy.Paste.Rewind.) door FUS!

Playback Theatre? Dat is terugspeeltheater. Daarbij gaat het over het terugspelen op basis van jouw autobiografische verhalen. Acteurs zetten met humor, gevoel, respect en fantasie een verhaal, een thema of een gevoel in een ander licht. We bevragen, prikkelen en maken voelbaar wat er leeft onder het publiek. Terugspeeltheater verheldert en verbindt. En u drukt op PLAY!

De acteurs van FUS! zijn ervaren dramatherapeuten, improvisatoren en vooral humorvolle empathische mensen met een luisterend oor voor uw verhaal.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/playbacktheater

22.30 UUR : IT'S A SMALL WORLD (Impro-Musical) door FURORE

Wie het kleine niet eert, het grote niet weerd. Furore (een collectief spelers van FUS!, Caque en Compagnie Amai) start in deze show van de kleine wereld die ons omringt. Een vork die een onmogelijke liefdesrelatie heeft met een lepel. Of een virus dat goeie vrienden wordt met een bacterie. Daarna is het zoom-out is naar de serieuze grote wereld. Of is het net andersom? Kom mee genieten van deze musical-ervaring!

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/itsasmallworldafterall

Avondshows zondag 24 juli

18 UUR : PLAYBACK THEATRE door FUS!

Playback Theatre? Dat is terugspeeltheater. Daarbij gaat het over het terugspelen op basis van jouw autobiografische verhalen. Acteurs zetten met humor, gevoel, respect en fantasie een verhaal, een thema of een gevoel in een ander licht. We bevragen, prikkelen en maken voelbaar wat er leeft onder het publiek. Terugspeeltheater verheldert en verbindt. En u drukt op PLAY!

De acteurs van FUS! zijn ervaren dramatherapeuten, improvisatoren en vooral humorvolle empathische mensen met een luisterend oor voor uw verhaal.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/playbacktheatre2

19.30 UUR : SHORTCUT door COLLECTIEF CAQUE

Korte sketches, kleine en grote lachjes, absurditeiten en vlagen van herkenbaarheid, maar zonder script. Een scène geïnspireerd op een krop sla, een feestje met Vladimir Poetin (kan dat wel?), een paperclip en Marie Curie, het kan allemaal. Volgens Caque dus.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/shortcut

21 UUR : THE ARMANDO DIAZ EXPERIENCE door DE STOUTE BELGEN (FUS!)

Deze ervaring!? Begint met jouw suggestie, gevolgd door een rollercoaster van autobiografische/intrigerende monologen afgewisseld met een plejade aan geïmproviseerde scènes. De man wiens naam de show draagt, zal er vermoedelijk niet zijn. Die vertoeft liever in Chicago.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/thearmandodiaz

Workshops

ZATERDAG 23 JULI 10.30 - 13.30 UUR : SCENES ZONDER WOORDEN

Theater zonder woorden? Ja, theater zonder woorden!! Woorden zijn niet welkom hier!!! Nog niet genoeg geprikkeld? Ok, de harde cijfers dan. Een cijfer plakken op het belang van non-verbale communicatie is onbegonnen werk. En toch heeft men dit gedaan. Wat we voor het menselijke oog communiceren is 8 keer belangrijker dan wat we met onze woorden communiceren. In theater is dit niet anders.

In deze workshop onderzoeken we via theateroefeningen wat er met ons lijf gecommuniceerd kan worden. En hoe dit leesbaar is voor het publiek dat toekijkt. Deze sessie wordt een vermakelijke cocktail van fysiek theater, aanvoelen van medespelers, mime, minimalistisch & emotioneel spelen en clowning.

Door Pieter Beck, improvisator bij Caque en FUS!

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/tongkwijt

ZATERDAG 23 JULI 14 - 17 UUR : VIND JE SPOT (Musical Improtheater)

De moeilijkste stap bij een lied improviseren in improvisatietheater. Wat ga ik daar eigenlijk doen vooraan? En over wat gaan we dan wel zingen? En wat als het publiek het afgrijselijk vindt? Deze workshop gaat niet naar alle extraatjes en vrolijke vetrandjes die we met een geïmproviseerde musical associëren, zoals rijmen, zangacrobatie of choreo. Deze workshop gaat naar zijn naakte essentie: iemand die vol emotie de stap zet in de spotlight. Omdat niet zingen geen optie meer is.

Door: Bart Bracke, improvisator bij Caque & FUS! Samen met pianist-improvisator Peter Van Riet, bekend van Peter Van Riet.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/vindjespot

ZONDAG 24 JULI 10.30 - 13.30 UUR : PLAYBACK THEATRE

Een workshop Playback Theatre? Daarbij gaat het over het terugspelen op basis van autobiografische verhalen. Je ontdekt hoe je met een luisterend oor, humor, gevoel, respect en fantasie een verhaal, een thema of een gevoel in een ander licht zet. Daardoor wordt er bevraagd, geprikkeld en voelbaar gemaakt wat er leeft bij de eigenaar van het verhaal.

Door: Ake Arnouts, dramatherapeut en ook improvisator bij FUS!

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/playbackterugspeeltheater

ZONDAG 24 JULI 14 - 17 UUR : SAAIHEID TROEF

Een sterke keuze! Een goei personage! Origineel zijn! Vaak zijn improvisatietheaterspelers over-the-top opgewonden en energiek en zien ze niet wat de medespeler doet, zegt of is. In deze workshop ga je niet interessant zijn, maar probeer je "nog saaier" te zijn. Vanuit deze saaiheid, neutraliteit of niksende openheid kom je vanzelf tot originele, rakende en leesbare scènes. We poneren niet dat er geen sterke keuzes zouden mogen gemaakt worden, maar nu even niet.

Door: Pieter Beck: improvisator bij FUS! en Caque.

reservatie : https://opdewolken.eventsight.eu/event/saaiheidtroef