ALLES KAPOT IMPRO-COMEDY-FESTIVAL

Het Alles Kapot Festival staat paraat om je tijdens Gentse Feesten 2019 aan het lachen te brengen, en een traan van je ogen te stelen! Het brengt een schare talenten uit de lage landen samen om oud & jong aan het lachen te brengen. Gaande van het cabaretières uit Amsterdam tot gerodeerde improvisatoren uit Gent, Antwerpen en La Louvière. De shows worden meestal ter plekke tot leven verzonnen met een paar uitzonderingen. En zowel kinderen (+4) als oudere kinderen (18 +) vinden hun gading in ons aanbod. Kijk zeker naar wat er van shows op stapel staat! En als je zelf dit alles eens wil uitproberen, is er ook een aanbod van workshops! Dat aanbod vindt u hieronder.

WAAR? LARF/WISPER, Warandestraat 13, 9000 GENT (bij Dampoortstraat).

RESERVEREN KAN DOOR HIER TE KLIKKEN!!

Avondprogramma vrijdag 26 juli

- elke show voor 5 euro - 

18.30 UUR : SEINES door FUS!

“Seines” met scènes. Dit is geen show die overloopt van puns, wel is het een fysieke improcomedy-show met meanderende scènes. Scènes met spelers die overstromen van inspiratie. Bruggen bouwend tussen jouw suggestie en onze gedachtestroom. Seines dus.

Als beginsuggestie van “Seines” wordt er een rivier gevraagd. Een rivier die op deze aarde stroomt, zoals de Amazone, de Hudson of de Palingbeek. Nadien spelen wij op basis van jouw suggestie een stroom van absurde, komische en emotionele scènes. Waarbij de spelers zelf niet weten waar we uitmonden.

Door wie? FUS! Improv – Bart Bracke, Gilles Torfs, Koen Van Clooster, Mattias Goovaerts, Peter Van Riet, Pieter Beck. - www.fusimprov.be

20 UUR : SHORTCUT door Caque

Dat is vier spelers, een presentator of MC en een dj brengen korte sketches, op basis van jouw suggesties. Vaak grappig, soms politiek incorrect en tegendraads, dan weer heerlijk absurd. Volgens Caque, dus.

 

21.30 UUR : SAAMPIES door VLAMOUSSE

Saampies’ benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. Maak het bespreekbaar is het credo. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er worden geluisterd. Van williewalm tot koloniaal verleden, geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, houden ze zichzelf binnen schot en worstelen ze zich door de thema’s van de tijd.

Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies verder.

Door wie?

Cabaretduo Vlamousse - Brigitte van Bakel & Maya van As - Winnaar studentenjuryprijs Leids Cabaret Festival 2019.

Avondprogramma zaterdag 27 juli

- elke show voor 5 euro - 

18.30 UUR : TONG KWIJT door FUS!

TONG KWIJT is een ter plekke verbeelde comedyshow zonder woorden. De lichamen van de spelers spreken voor zich. En de muziek van pianist Peter Van Riet, daar zit muziek in. Padum tsssj. Welke taal je ook spreekt, je kan de verhalen met je ogen volgen & begrijpen. En dit is ons laatste woord! Tong Kwijt is schatplichtig aan Eva Kahan, Marta Borges, Tom Roos, Charlie Chaplin, Micheline Vandepoel, Sven Verelst, Félipe Ortiz, Eric De Bont, Buster Keaton, Daniel Orrantia, Vincent Verbeeck, Jacques Lecoq, Shawn Kinley.

Voor wie? voor alle mensen ter wereld met ogen.

 

20 UUR : KLEINE ERGERNISSEN door FUS!

Zin in crazy absurditeit, emoties en comedy gemengd? Wij ook. Geef ons dan je ‘kleine ergernissen’ als suggestie. Ergernissen zoals mensen die te expressief eten met smakgeluiden. Steeds de verkeerde wachtrij kiezen in de supermarkt! Mannen die steeds maar monologeren. Deze frustraties zullen stap voor stap buiten proportie escaleren in deze instabiele ter plekke verzonnen show over kleine mensen en hun dramatische eerstewereld-problemen in een grote harde wereld.

 

21.30 UUR : SHORTCUT II door Caque

Dat is vier spelers, een presentator of MC en een dj brengen korte sketches, op basis van jouw suggesties. Vaak grappig, meestal spontaan, dan weer heerlijk absurd. Een scène geïnspireerd op een krop sla, een feestje met Donald Trump, een paperclip en Marie Curie, het kan allemaal. Volgens Caque dus.

Alles kapotjes 26 juli (kinderen)

- elke show voor 5 euro -

14 UUR : BUIK VOL ROEST door Otoko Club (voor 5 tot 9-jarigen)

Messen en vorken eet hij op. Van broeken maakt hij lasagna. Darledan komt zijn walmende gerechten verkopen. En jullie zullen smullen. Zo lekker dat het stinkt!       

Deze voorstelling gaat over de rijkdom van het kleine.

Deze voorstelling is een ode aan afval.

Deze voorstelling is gewoon vies.

Deze voorstelling kan je ook hergebruiken.

Alles kapotjes 27 juli (kinderen)

- elke show voor 5 euro -

14 uur : Speel toneel met ons mee door FUS! (voor 5 tot 12-jarigen)

Wat een luie acteurs, zegt men ons al eens. Maar! We wachten op jullie ideeën. Anders doen we niets. Heb je een idee? Durf jij iets roepen? Of durf je zelfs mee het podium op? Ook voor wie gewoon wil kijken (ja dat mag natuurlijk ook) is het lachen en heerlijk genieten!

Workshops op vrijdag 26 juli

10.30 uur tot 13.30 uur : MAAK KENNIS MET IMPROVISATIETHEATER

Dompel je 3 uurtjes onder in de basisprincipes van improvisatietheater. Daag jezelf uit, verras je mede-deelnemer en vooral: have fun! Een nog te bepalen cocktail van speelsheid en spelplezier, falen in stijl, personages, dialogen, decor en emotie, humor .

 

(deelnameprijs voor Maak Kennis met Improvisatietheater : 20 euro)

13.30 uur tot 16.30 uur : JULLIE ZIJN TWEE ZUSSEN

In deze workshop gegeven door Maya Van As (speler bij Rocky Amaretto, docent Improvisatie bij de Koningstheateracademie & voormalig Flunknarf-lid) gaan we aan de hand van voorbedachte scène-opzetjes aan de slag. Je krijgt als speler te horen wie je bent, wat je relatie tot de ander is, waar jullie zijn en in welke situatie jullie je bevinden. Het is een oefening in het interessant, zogenaamd “levendig”, houden van de scène, een training in je dramatisch inzicht. Hoe drijf je een situatie op de spits? Hoe speel je verder na een bekentenis? Hoe maak je die bekentenis zo pijnlijk mogelijk en hoe geef je je medespeler extra spel-input?

(deelnameprijs voor Jullie zijn twee zussen : 20 euro)

Workshops op zaterdag 27 juli

10.30 uur tot 13.30 uur : TONG KWIJT

Theater zonder woorden? Ja, theater zonder woorden!! Woorden zijn niet welkom hier !!! Nog niet genoeg geprikkeld? Ok, de harde cijfers dan. Een cijfer plakken op het belang van non-verbale communicatie is onbegonnen werk. En toch heeft men dit gedaan. Wat we voor het menselijke oog communiceren is 8 keer belangrijker dan wat we met onze woorden communiceren. In theater is dit niet anders.

In deze workshop onderzoeken we via theateroefeningen wat er met ons lijf gecommuniceerd kan worden. En hoe dit leesbaar is voor het publiek dat toekijkt. Deze vier lessen wordt een vermakelijke cocktail van fysiek theater, aanvoelen van medespelers, mime, minimalistisch & emotioneel spelen en clowning. Deze workshop wordt gegeven door Pieter Beck, speler en improvisator bij FUS! en Caque.

 

(deelnameprijs voor Tong Kwijt : 20 euro)

 

13.30 uur tot 16.30 uur : VIND JE SPOT, over emotie en durf in musical-impro

De moeilijkste stap bij een lied improviseren in improvisatietheater. Wat gaan we daar eigenlijk doen vooraan? En over wat gaan we dan wel zingen? En wat als het publiek het afgrijselijk vindt? Deze workshop gaat niet naar alle extra'tjes en vrolijke vetrandjes die we bij een geïmproviseerde musical associëren, zoals rijmen, zangacrobatie of choreo. Deze workshop gaat naar zijn naakte essentie: iemand die vol emotie de stap zet in de spotlight. Omdat niet zingen geen optie meer is. Deze workshop wordt gegeven door Bart Bracke, speler en improvisator bij Caque.

(deelnameprijs voor Vind je spot : 30 euro)